Op elk moment vrij kiezen wie voor u zorgt

Zorgvragers zijn over het algemeen erg trouw aan hun zorgverstrekker en zorginstelling. Dat vertrouwen is belangrijk en ook goed. Toch kunnen er zich situaties voordoen waarbij uw huidige arts of zorginstelling niet de meest geschikte zorgpartner is.

 

Kies in functie van uw wensen

Specifieke zorgwensen maken de keuze voor een specifieke zorgverstrekker of zorginstelling soms noodzakelijk. Dat is mogelijk niet uw huidige arts in het gekende ziekenhuis of woonzorgcentrum in uw buurt. 

 

Durf veranderen van zorgverstrekker

U bent als zorgvrager ten allen tijde vrij om te veranderen van zorgverstrekker en zorginstelling. U hoeft zich niet te verantwoorden; er zijn geen extra kosten aan verbonden en uw medisch dossier verhuist gewoon mee.

De nieuw gekozen arts of zorginstelling doet het nodige om de overstap te regelen zonder dat u daar verder nog iets in hoeft te ondernemen of te bespreken met uw huidige zorgverstrekker. 

 

Bij twijfel, wacht niet

Door de unieke band tussen arts en patiënt, vaak op basis van vertrouwen opgebouwd doorheen de jaren, is een overstap niet altijd even evident. Een zorgbegeleider leidt een eventuele overstap mee in goede banen.

Website by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x