Wat doet een zorgbegeleider?

Een ziekte en de impact ervan op het leven, laat zich zelden vertalen in standaard vragen en antwoorden. Erover praten is soms moeilijk voor de zorgvrager, maar ook voor dierbaren en zelfs voor zorgprofessionals.

Een zorgbegeleider helpt zorgvragers en hun dierbaren beter te communiceren over zorgwensen, doelen, therapie of therapiebeperking en zoveel meer. Hij ondersteunt iedereen die getroffen wordt door de ziekte of betrokken is bij de zorg. De zorgbegeleider geeft objectieve, correcte en volledige informatie, ondersteunt de zorgdialoog tussen alle betrokkenen en helpt met het formuleren en vastleggen van zorgwensen.

De zorgbegeleider gaat met u op zoek naar precies datgene wat u nodig heeft om beslissingen te kunnen nemen en verwijst zo nodig door naar zorgverstrekkers die uw wensen kunnen ondersteunen of uitvoeren.

Als u nood heeft aan een leiddraad doorheen het zorglandschap, doorgedreven kennis van juridische aspecten omtrent uw rechten als patiënt, het vastleggen van zorgwensen in een wilsverklaring of hulp bij het bespreken van uw beslissingen met familie of arts, dan kan een zorgbegeleider u daarin ondersteunen.

Website by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x